Przepis na pyszną kiełbasę w cieście quattro formaggi!

Jeżeli lubisz smaki włoskiej kuchni, ten przepis z pewnością jest dla ciebie. Odrobina bazylii, przepyszne sery, a do tego idealnie dobrana kiełbasa. Ta mała wariacja z pewnością zaskoczy bliskich i znajomych. To doskonała propozycja nie tylko na spotkanie towarzyskie, ale i kolację we dwoje.


Składniki na 4 porcje:

400 g Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel
4 sztuki Jajka
100 g Mąka
100 g Ser żółty
125 g Camembert
100 g Lazur
50 g Grana Padano
1 sztuka Pomidor
Bazylia
Sól, pieprz
Olej

Przygotowanie

W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.
Nie licz kalorii, po prostu ciesz się smakiem!

Link do filmu: https://www.facebook.com/MadejWrobelPL/videos/vb.729878973790960/840046456107544/?type=2&theater

Madej Wróbel to firma rodzinna, założona w Rudzie Śląskiej w 1992 roku. Ten producent bogatego asortymentu wędliniarskiego znany jest przede wszystkim z doskonałej jakości kiełbas na każdą okazję. Wszystkie wyroby są przygotowane według unikatowych receptur z wyselekcjonowanych składników: mięsa i przypraw.