Słodkie a zdrowe – warsztaty zdrowego odżywiania
2.04. Choć o wadze zdrowego odżywiania nikogo nie trzeba przekonywać, wielu z nas ciągle myśli, że zdrowo znaczy skomplikowanie i drogo. Poprzez cykl warsztatów, pokażemy że jeść zdrowo, znaczy nic innego jak smacznie, różnorodnie i niedrogo. Zapraszamy na kontynuację spotkań, które poprowadzi miłośniczka zdrowego, racjonalnego odżywiania – Małgorzata Meller. Patronat nad spotkaniami sprawuje KobiecyElk.pl.
Jak przygotować zdrowe słodycze i desery bez użycia cukru? Odbędzie się pogadanka o słodkim smaku – najważniejszy smak w naszej diecie; filozofia smaku słodkiego; rafinowany cukier – jego wpływ na nasze zdrowie; pogadanka o chemicznych zamiennikach cukru jak słodziki z aspartanem, produkty light i 0% kalorii; Część najprzyjemniejsza – zapoznanie się i degustacja zdrowych słodkich produktów – naturalnych zamienników rafinowanego cukru.
V spotkanie – „Słodkie a zdrowe” – 2 kwietnia
Godz. 10:00 – 12:00
Miejsce:
CEE, ul. Parkowa 12, Sala nr 2
VI spotkanie – „Kuchenna geometria” – 16 kwietnia
Godz. 10:00 – 12:00
Miejsce: CEE, ul. Parkowa 12, Sala nr 2
Kuchenna geometria czyli o piramidach odżywiania, parametrach i indeksach; czyli ile i czego powinno się jeść?; poszukiwanie diety cud; czy warto liczyć kalorie? Czy rodzaj garnka ma znaczenie?; podstawowe wyposażenie spiżarni.
Wstęp na spotkania jest bezpłatny.
Zapisy: tel. 87/610 16 24, mailowo: e.sigiel@cee.elk.pl,